← Se alla inlägg
2024-07-09

Rid i Jorm välkomnar Siv Trine Haldaas och Linda Kalkan

Vi är glada att, tillsammans med Rid i Jorm, kunna presentera deltagarna för deras residens.

Vi har fått in många inspirerande ansökningar och är stolta över att kunna välkomna författaren och skådespelaren Siv Trine Haldaas och designern Linda Kalkan som de två utvalda kreatörerna.

Siv Trine Haldaas är en norsk författare och skådespelare, känd för sitt arbete inom musikteater. Hon har skrivit och framfört flera verk, inklusive det historiska musikteaterstycket “Storversdagen”. Siv kommer att fördjupa sig i Rid i Jorms rika kulturarv och väva samman historia, natur och lokal kultur på ett unikt sätt.  

Linda Kalkan är en designer från Jämtland, känd för sitt arbete med återbruk och hållbar design. Hon driver företaget Studio Freebirds och har skapat unika miljöer och produkter med återvunnet material. Linda kommer att bidra med en inspirerande och nytänkande inredningsdesign som reflekterar Rid i Jorms historia och den omgivande naturen.  

Målet med residenset hos Rid i Jorm är att utveckla en upplevelseplats utöver det vanliga. Korpens Öga, en symbolisk byggnad, kommer att återupplivas och designas för att förmedla gammal fornnordisk kultur och erbjuda en rogivande stämning fylld med konst och musik.

Vi ser fram emot att följa Siv och Lindas resa under residensperioden och invigningen av Korpens Öga sommaren 2025.

Tack till alla som ansökte och delade sina inspirerande visioner med oss!

Tindved Logotyp