← Se alla inlägg
2024-08-15

Designsprint – Koncept och strategi för ny plattform

Under en vecka, den 25–29 september 2023 samlades vi i Östersund och digitalt för ett intensivt kommunikationsresidens. Syftet var att utveckla en kommunikationsplattform för företag inom kulturella och kreativa branscher i Jämtland Härjedalen och Trøndelag. Projektgruppen, tre konsulter och 16 kulturföretagare deltog i arbetet.

Möte med konsulter och projektteam.

Residenset genomfördes som en designsprint, vilket innebar att vi under högt tempo arbetade tätt tillsammans för att skapa och testa nya idéer. Trots att tempot var högt, präglades veckan av en stark samarbetsanda och en gemensam vilja att skapa något betydelsefullt. Vi var en blandning av kreatörer från både Sverige och Norge, vilket gav oss möjligheten att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter över landsgränserna.

Under veckan arbetade vi fram en kommunikationsstrategi, en grafisk profil och ett webbkoncept för att effektivt kunna kommunicera med kulturella och kreativa företag i regionerna. Dessa verktyg kommer att underlätta för oss att nå ut till vår målgrupp och stödja dem i deras professionella utveckling.

Residenset visade verkligen kraften i samarbete och kreativt tänkande. Vi är stolta över de resultat vi åstadkom och ser fram emot att implementera de nya kommunikationsverktygen inom projektet Samspel63.  

Nyckelresultat från residenset

  • Kommunikationsstrategi: Utformad för att effektivt nå ut till kulturella och kreativa företag.
  • Grafisk profil: Inkluderar logotyp, teckensnitt, dekorelement och färgpalett.
  • Webbkoncept: Förslag på utseende och struktur för en ny webbplats.

Tack till alla som deltog och bidrog till att göra den här veckan så framgångsrik och inspirerande!

Tindved Logotyp