← Se alla inlägg
2024-10-17
Gruppbild på alla deltagare på nätverksträffen.

Energifylld nätverksträff i Storlien

Den 10–11 oktober samlades omkring 50 kultuföretagare från Sverige och Norge på Storlien Högfjällshotell för en inspirerande nätverksträff, som främst riktade sig till slöjdare och konsthantverkare. Under dessa två dagar utbytte deltagarna idéer, knöt nya kontakter och inspirerades av föreläsningar och workshops.

Inspiration och kunskap

Mia Lindgren inledde träffen med en inspirationsföreläsning om kulturekonomi och företagande. Hennes insikter gav många nya tankar kring hur kreativitet och engagemang kan driva framgång i den kulturella sektorn. Deltagarna fick sedan fördjupa sig i en workshop ledd av Ulrika Formgren och Ingela Fredell, där diskussionerna kretsade kring kvalitet inom hantverk och design.

Vybild över publiken och Mia som föreläser på scenen.
Inspirerande föreläsning med Mia Lindgren

Presentationer och gemenskap

På kvällen fick deltagarna lyssna till korta presentationerna från flera entreprenörer som fått stöd via Samspel63. Vi hörde om olika projekt inom design och konst innan det var dags för en gemensam middag, där sångerskan Anni Thorn och gitarristen Olof Holmgren bjöd på ett fint uppträdande.

Till vänster: Gitarristen Olof Holmgren och sångerskan Anni Thorn uppträder. Till höger: Deltagarna sitter vid middagsbordet.
Deltagarna tittar på konsthantverk som ligger på ett bord. Till höger: Deltagare sitter runt ett bord och diskuterar.
Livliga diskussioner under workshop.

Export och kreativa verk

Fredagen började med en digital föreläsning om export och handel över gränsen med Mikael Sondell från Grensetjänsten och Kristin Hägglund från Handelskammaren. Underförmiddagen fick deltagarna även ta del av ett smakprov på Jörgen Vikströms verk Lyss, ett ljud- och musikverk skapat under körstämman Nordic Soundscapes och finansierat av Samspel63. Verket väckte stort intresse och kommer framöver att kunna upplevas längs en 1,5 km lång led vid Storliens Högfjällshotell. Dessutom visades en förhandsvisning av den korta filmen Från rest till resurs, där två designers, Gunnar Eidsvik Tveit och Hjalmar Åberg, under ett residens organiserat av Samspel63 och SPOK, undersökte hur överskottsvirke och träspill kan återanvändas.

Här kan du redan nu ta del av verket Lyss!

Fika och Open Space

Fikapausen åtföljdes av strålande väder, och flera av oss passade på att ta en tur ut i den nysnö som kommit under natten och njuta av den vackra fjällmiljön. Dagen avslutades med ett Open Space där deltagarna själva satte agendan och diskuterade frågor som var viktiga för deras verksamheter.

Till vänster: Miljöbild med snötäckta träd i solsken och fjäll i bakgrunden. Till höger: Fikabröd på bardisk.
Till vänster: Deltagare som skriver upp ett ämne på en lapp som sitter på väggen, inför Open Space. Till höger: En grupp deltagare diskuterar vid ett bord.
Idéerna flödade under Open Space!

Positiv feedback

Deltagarna beskrev nätverksträffen med ord som "inspirerande", "livliga samtal", "energifylld" och "kreativ". Många uppskattade de personliga mötena och möjligheten att knyta kontakter över landsgränserna. En deltagare sammanfattade det hela med: "Träffen gav mig verkligen ny energi och inspiration för min verksamhet." Flera deltagare uttryckte även hur värdefullt det var att ta del av den variation av ämnen och aktiviteter som erbjöds under träffen.

Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagare och föreläsare för att ni bidrog till den positiva stämningen! Ett stort tack även till alla finansiärer och samarbetspartners! Vi ser fram emot fler inspirerande möten och samarbeten framöver.

Till vänster: Datorskärm med välkomstbild för nätverksträffen. Till höger_ Gruppbild på projektmedarbetarna i Samspel63.
Stort tack från oss i Samspel63!

Finansiärer:
Interreg Sverige–Norge
Region Jämtland Härjedalen
Stiftinga Hilmar Alexandersen
Trøndelag fylkeskommune

Våra samarbetspartners:
Visit Innherred
Tindved

Tindved Logotyp